Activiteiten

Fairbow

Fairbow is een klein familie bedrijf in Nederland dat een compleet assortiment van traditionele boog schiet producten maakt en verkoopt. De hoeksteen van het bedrijf zijn de handgemaakte bogen. Handgemaakt in huis door bogenmakers Magén Klomp en Kay Klomp.

Bogenmaker Magén Klomp (inmiddels gesteund door de jonge Bogenmaker Kay Klomp) heeft het virus ruim 10 jaar geleden opgelopen. Magén is begonnen met bogen te maken die niet direct voorhanden waren bij winkels voor zijn eigen gebruik. Inmiddels heeft hij samen met zoon Kay meer dan 2000 bogen gemaakt.

Bij Fairbow maken we niet zomaar een boog. Alle modellen hebben gedegen onderzoek gehad. Wie gebruikte deze bogen; waarom juist dat model; hoe is die boog ontstaan;, waarom juist die materialen en wat zijn nu de alternatieve materialen?

Bij Fairbow zijn we trots op onze producten, niet om aan de muur te hangen en er alleen maar mooi uit te zien maar om te gebruiken op de schietbaan, in het bos en op de velden.
Loop langs bij Fairbow om het boogschieten pas echt te ervaren en probeer het zelf onder begeleiding van ervaren instructeurs.

’t Ambachts Ghylde

Altijd al willen weten hoe een pottenbakker te werk gaat? Hoe je nu een heerlijk maal boven open vuur kunt koken, of hoe je met behulp van een spintol ruwe schapenwol tot een prachtige draad kunt spinnen? Of wil je zelf een armbandje vilten of een muisje van stro vlechten? Tijdens Keltfest kan dat weer, want voor het vierde jaar op rij is ook het Ambachts Ghylde weer aanwezig op Keltfest!

Bij deze verzameling van middeleeuwse ambachtlieden is eigenlijk altijd wel wat te doen. Of je nu zelf de handen uit de mouwen wilt steken of gewoon even wilt toekijken hoe een ander iets creëert. En daarnaast valt er nog van alles te proeven, te ruiken en te kopen. Zoals heerlijk zoete honing van zelfgehouden bijen; goudglanzende sieraden van stro; maffe hoeden en woeste kragen van wol; prachtige bekers, potten en kannen van klei. Allemaal zelf vervaardigd door onze ambachtslieden.

Vegxperience

Ben jij benieuwd hoe je met een duurzame lifestyle een positieve impact kunt hebben op je eigen gezondheid en die van de wereld? Zou je wel eens minder vlees willen eten, maar weet je niet precies hoe? Bezoek Vegxperience, een interactieve expo over vega eten en leven.
 

* Leer spannende nieuwe producten kennen
* Ontdek de impact die je zelf kunt maken
* Ervaar in Virtual Reality de verborgen wereld achter ons vlees
* Schrijf je gratis in voor je eigen 30 dagen minder vlees-uitdaging

Kidshill

Keltfest is er voor het hele gezin en daarom hebben we ook aan de kinderen gedacht. Dit jaar kun je voor het eerst meelopen in de optocht naar de meiboom. Om er dan op je best uit te zien kan je mooie vleugels voor jezelf knutselen. Daarnaast hebben we natuurlijk heel veel spelletjes. Voor de sterke kinderen is er touwtrekken. En wie kan er het langst op de evenwichtsbalk blijven zitten? Ook kun je lekker rustig een kleurplaat kleuren of je laten schminken.

Natuurlijk bestaat onze traditie van de kiddybattle nog altijd. Hierbij krijgen kinderen de kans om te vechten tegen de volwassenen. Wij hebben de hulp van dappere kinderen hard nodig! Kom jij ons ook helpen?
 
Ook aan de allerkleinsten hebben we gedacht. Kinderen van 0-2 jaar kunnen even in de box spelen en u kunt uw kleine kabouter gerust even verschonen bij onze commode. Daarnaast hebben we de mogelijkheid flesjes te verwarmen en kunt u rustig uw kind voeden op onze speciale strobank.

Balfolk

 

Natuurlijk is er weer Balfolk door Emelie en Wen op Keltfest. 

Terwijl vroeger de adel stijfjes hun walsen danste, werd er bij het plebs veel uitbundiger feest gevierd. Zij dansten hun eigen dansen die wij tegenwoordig kennen als balfolk. Balfolk brengt al eeuwen mensen bij elkaar om te genieten van samen dansen, live muziek en elkaars gezelligheid. 

Tijdens een introductie workshop leggen Emelie en Wen de basis van verschillende dansen stap voor stap uit. Iedereen kan meedoen met of zonder danservaring, jong of oud, boer of prinses, trol of elfje… 

We brengen de geleerde dansen meteen in de praktijk op de fijne muziek van Wouter en de Draak

Celtic Spirit programma

Celtic Spirit Programma Zaterdag & Zondag:

11.oo Dag Opening Celtic Spirit leden met ritueel van Verbinding.
11.30 Roser & Paul: Munay Ki
12.00 Soepvrouwtje Ingeborg: heksensoepje maken met kids
12.30 Gabslichthuis: Elementen Healing sounds
13.00 Turning Wheel
14.00 Roser & Paul: Munay Ki
14.30 Gabslichthuis: Elementen Healing sounds
14.00 De Jacht. Verzamelen bij de Celtic Spirit Tent                                            processie vanaf Celtic Spirit Tent
15.00 Meiboom Ceremonie, verzorgt door Pagan Lady.                                            
16.00 Vuurspringen bij de Celtic Spirit Tent
16.30 Meiboom afsluiting bij de Celtic Spirit Tent door Pagan Lady
17.00 Turning Wheel

Zaterdag :

19.00 Levensdans: Pagan Passion Night

Gabslichthuis

Ik ben Gabs en naast Gabslichthuis, coördineer ik ook dit jaar weer de Celtic Spirit Tent. Ik zie dit als een Spiritueel platform op het Festival waar bezoekers kennis kunnen maken met diverse rituelen en oude gebruiken, stromingen en het vooral een rustpunt is voor de bezoekers.                                                                  

De Celtic Spirit leden dragen ieder jaar bij aan een bijzondere groep vol Liefde en inspiratie voor een ieder en zo ook dit jaar                                                                      
Ons Thema is dan ook Verbinding en zal het komende Festival centraal staan.

Gabs & haar elfjes bij de Celtic Spirit Tent, waar je je wens kan creëren, in de info tent en laat je onderdompelen in heerlijke healing sound workshop met als thema Elementen, graag zie ik je daar..

Tijden: 12.30 en 14.30 uur.

The Pagan Lady

Beltane: het begin van de zomer! We eren de kracht van de zon en de vruchtbaarheid van Moeder Aarde.
We vieren het licht, het nieuwe leven. We vieren het bloeiende leven zelf!

Iedereen doet het! De vogeltjes en de bijtjes. Liefde hangt in de lucht, stelletjes vinden elkaar.

Ik ben The Pagan Lady, een witte stadsheks uit den Haag.
Dit jaar op Keltfest, kun je me niet als kokkin bij het Ambachts Ghylde vinden en ook niet met mijn Keltisch orakel in de Rusvikingtent samen met LandLink.
Dit jaar verzorg ik het passievolle Beltaneritueel.

De wilde jacht, een parade met de meikoning en koningin , de meipaal dans en het vuurspringen.
We beginnen met een spannende jacht, waar de mannen zoveel mogelijk ringetjes van de vrouwen zien te veroveren. De winnaar wordt gekroond tot meikoning en hij kiest zelf zijn meibruid.
Dit stel staat symbool voor de natuurkracht voor vereniging van het mannelijke en het vrouwelijke.

En met hen lopen we in optocht het hele Keltfest terrein over. We nodigen ieder uit mee te lopen, met bloemenkransen in het haar, met drums, met belletjes en gezang. Laat je kinderen als elfjes meedoen en bloemetjes strooien.

We komen aan bij de meipaal en gaan daar dansen met de linten rond de paal, onder de vrolijke klanken van Rapalje!

En volledig opgeladen met al die blije energie gaan we naar het heilige vuur. Waarvan we weten dat het ons beschermt en onze plannen en wensen vruchtbaarheid schenkt als we erover heen springen.

Tijden:

De Jacht: 14.00 uur

De Meiboom dans 15.00 uur

Vuurspringen 16.00 uur

Turning Wheel

Ontdek hoe jij je kunt afstemmen op het ritme van Moeder Aarde en hervind jouw natuurlijke levensstijl.

Kruidenritueel

De mannelijke en vrouwelijke energie, worden verenigd in het heilige water. Geurende kruiden smelten samen tijdens dit ritueel ter ere van Beltane.

Je bent welkom om 13:00 uur

Verbindingsritueel

Ervaar de eenwording in verbinding met elkaar. We vlechten de rode en witte linten als symbool voor de vruchtbare verbinding van moeder aarde en vader zon. We laten onze harten zingen. Van hand tot hand en van hart tot hart blijven we verbonden!

Je bent welkom om 17:00 uur

Kom het zelf ervaren! Het team van Turning Wheel vind je bij de Celtic Spirit tent. Voor meer informatie spreek ons gerust aan.

Je bent van harte welkom, Merry Meet again!

Foto: IDfotografie

Levensdans: Pagan Passion Night

Brothers and Sisters, Welkom bij de Pagan Passion night van Beltane!
Met Beltane vieren we de vruchtbaarheid en sensualiteit. Het Heilige Vrouwelijke smelt samen met het Heilige Mannelijke

Het innerlijk vuur laait hoog op! Laat de hartslag van de wilde drum jou leiden naar jouw oerkracht en passie. We zullen dansen, we zullen lachen, we zullen ons verbinden.

Bevrijd de wilde vrouw en de wilde man, bevrijd jouw Pagan Passion!

Vier Beltane met ons! 

Zaterdag, 19:00 Celtic Spirit

Rosa Mare

De eerste symbolische tekens om gedachten mee uit te drukken werden runen genoemd. Het woord ‘rune’ komt voort uit het Gotische woord ‘Runa’, dat geheim betekent.

Elke runen symbool is een  opslagplaats voor intuïtief weten, en het vraagt inzicht en ervaring om deze stenen te kunnen interpreteren en de inhoud helder te verwoorden.
Als ik met mijn runen stenen werk dan merk ik dat het mensen mateloos boeit en zeer aanspreekt, vooral door de puurheid van de stenen met hun tekens .

Rineke

Ook dit jaar is Rineke weer te vinden tegenover de Celtic Spirit Tent waar ze haar prachtige schilderingen en liefdevolle boodschappen erbij beschrijft, Durf jij het aan?

Paul & Roser

Wees welkom om de Munay Ki te ontdekken en één van de negen rites te ontvangen en ervaren. 

Munay betekent Liefde, Ki betekent Energie/ Kracht.
Het is een stil, liefdevol, creatief en diep helingsproces. Het ontvangen van de Munay Ki versnelt je proces om volledig te worden en ervaren wie je werkelijk bent.

Tijden: 11.30 & 14.00 uur