jacobieten, schotse geschiedenis, keltfest 2018, levende geschiedenis, re-enactment

Clan MacBran

Jacobieten veroveren Keltfest! Bezoek het kampement van Clan Macbran en leer meer over de Schotse geschiedenis.

Wij zijn Clan MacBran. Wij zijn een groep re-enactors, die de periode van de Jacobieten 1745-1746 hebben gekozen om na te spelen. In deze periode probeerden de volgelingen van de verbannen engelse koning James VII, de engelse en schotse troon weer terug te veroveren. De opzet van de groep bestaat uit een kampement van Jacobieten, waarin het dagelijks leven uit die tijd gedemonstreerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan:
Het bereiden van eten, diverse ambachten; mandenvlechten, houtbewerking, houtsnijwerk, smeden, netten, breien, wassen, kleding maken, bandweven, zeep zieden en boter karnen. Wapens en de bijbehorende vechttechnieken. Demonstraties van klederdracht zoals de Great kilt (heren) en de Arisaid (dames) en het inrichten van het kamp en de tenten.

folk punk, keltfest, circle j, folk rock, folk frenzy

Circle J

Circle J brengt de folk punk naar Keltfest!

Circle J speelt haar met folk doordrenkte punk sinds 2002. De aanstekelijke mix van stampende punk en folky meezingers wint nationaal en internationaal steeds meer terrein. Het eerste volwaardige album ‘Fat Man’s Chest’ (2007) is zeer goed ontvangen door zowel recensenten als folk punk fans. De cd schopte het tot de top 20 album lijst van Paddyrock.com en OOR noemde het “de leukste punkplaat sinds lange, lange tijd”. Hun laatste album ‘Year of the Goat'(2015) is opnieuw een absolute schat vol folk punk en introduceert de jonge gitaargod Edje. Zijn epische gitaarspel is een enorme toevoeging op het legendarische arsenaal van doedelzak, banjo, mandoline en tin whistle. Dit arsenaal zal je weg blazen en dorstig zal maken naar alleen maar meer. Op het podium brult en vlamt deze familie van Folk punk uit de Lage Landen als een jonge draak. ‘Year of the Goat’ zal Circle J catapulteren over heel de Lage Landen en verder en wie weet zie jij ze ook langsrazen. Dus scherp je bijlen, trek je dansschoenen aan en doe mee aan de machtige Circle J voor een fijne portie folk punk frenzy. 

Circle J betrad het podium in een groot aantal zalen en op festivals in de Benelux, Duitsland, Engeland en Spanje.

Circle J is:
Tomba – zang en bas
Edje – gitaar en backing vocals
Thom – drums
Jasper – banjo, mandoline en backing vocals
Marianne – doedelzak, tin whistle, dwarsfluit en backing vocals

Robert den Hartigh, folk, roots music, keltfest

Robert den Hartigh

Robert den Hartigh: Folk & Roots music tijdens Keltfest 2018

Robert den Hartigh (1976) is een roots muzikant beïnvloed door verschillende folkloristische stijlen van muziek. Van nostalgische countryblues tot rauwe Mississippi deltablues en van Trans-Atlantische folk tot akoestische southern rock. Naast zijn eigen doorleefde Americana nummers, vertolkt hij vooroorlogse blues songs en roots georiënteerde klassiekers.

Roberts toewijding ligt in het vertolken en uitdragen van deze geweldige muziektraditie. Hij volgt de voetsporen van degene die hem inspireerden. De songs van Robert den Hartigh hebben allen een eigen verhaal. De intense beleving daarvan komt recht uit het hart. Hij begeleidt zichzelf op steelguitar, mandola, akoestische gitaar en trekharmonica. Daarnaast gebruikt hij een Indian bassdrum. Zijn inspiratiebronnen zijn onder andere Charley Patton, Lead Belly, Lightnin’ Hopkins, John Lee Hooker, Robert Johnson, Muddy Waters, Howlin Wolf, Woody Guthrie en vele andere.

Robert den Hartigh speelt op zaterdag en zondag op Keltfest.

niflheim vikings, re-enactment, levende geschiedenis, keltfest

Niflheim Vikings

Loop langs bij het kampement van de Niflheim Vikings op Keltfest 2018 en leer alles over het dagelijks leven van de Vikingen.

De Niflheim Vikings zijn 5 jaar geleden het avontuur aangegaan. Sinds die tijd zijn we gegroeid van 3 tenten naar een gezellig klein dorpje. Nederland is al te klein gebleken en daarom gaan we op onze zwerftochten ook naar België en Duitsland.
 
Op ons kampement laten wij verschillende ambachten zien en maken we graag een praatje met je; zo kan je alles te weten komen over hoe de groep het dagelijks leven uit de vroege Middeleeuwen nabootst. Daarnaast hebben wij ook stoere vechters die je geregeld in actie kunt zien met de verschillende wapens en technieken uit die tijd.
 
Iedereen is van harte welkom  bij ons vuur  om de sfeer te proeven en kennis te maken.
 
 
Rapalje schotse folk muziek

Rapalje

Tweeduizend jaar geleden werden de Kelten verdreven van het vasteland van Europa.
Alle Kelten? Nee, een band bleef dapper weerstand bieden aan de toestroom van nieuwerwetse pop en rock en vond zo zijn eigen plek in de wereld van de moderne muziek.

Gewapend met niets dan hun instrumenten en hun stemmen, trekt Rapalje nu op strooptocht langs clubs en zalen zover het oor reikt, op zoek naar slachtoffers om mee te voeren op een muzikale reis door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen.
Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal geven je de perfecte mogelijkheid om je eens even niet druk te maken over het dagelijks leven.

Dames en heren, laten we dansen…

The SIDH

The SIDH is een jonge en energetische band, altijd op zoek naar nieuwe ideeën en muzikale arrangementen, zonder hun roots te vergeten. Een combinatie van hedendaagse en elektronische Keltische muziek, dat door het gebruik van fluiten en doedelzakken, keyboards en percussie, Hip Hop en Dubstep beats een origineel en innovatief resultaat heeft. Op deze wijze wordt een sfeer met een onderscheidend gevoel van “toekomstige traditie” gecreëerd. 
Met vele tours door Europa en Azië (China, Ierland, Polen, Italië om enkele te noemen), samenwerkingen met ’s werelds grootste artiesten (Lindsey Stirling, Hevia en Red Hot Chili Pipers en vele anderen) veroveren deze vier jonge muzikanten de wereld met hun krachtige en opwindende tunes gemaakt met Dubstep ritmes en Schotse Bagpipes, Hip Hop en Ierse fluiten. 

 

The SIDH zal hun nieuwste album ‘Another Way to Fly’ begin 2018 wereldwijd uitbrengen.

Tickets

 

keltfest verhuist, keltfest, keltisch festival, verhuizing

Keltfest krijgt een nieuwe locatie!

Keltfest verhuist naar een nieuwe locatie!

Vanaf 2018 zal Keltfest georganiseerd worden in het prachtige recreatiegebied de Groene Weelde in Vijfhuizen in de gemeente Haarlemmermeer. Dit nieuwe terrein biedt organisator Vana Events de mogelijkheid om Keltfest verder te ontwikkelen tot het Keltische evenement van Nederland. Onder andere een festival camping en doedelzak competities behoren tot nieuwe onderdelen van de programmering.

Keltfest, dat jaarlijks 10.000 bezoekers trekt, neemt bezoekers mee terug in de tijd van de Kelten. Met ambachten, workshops als boogschieten en smeden, demonstraties, een uitgebreide markt en vele kinderactiviteiten biedt dit festival voor ieder wat wils.

Op de muzikale line-up staan op verschillende podia vele folk bands geprogrammeerd met een pint in de hand waan je je zo in een Ierse pub. Uiteraard is iedereen welkom om daar mee te doen met een van de vele pub sessies. De maag kan goed gevuld worden door het heerlijke authentieke eten dat door de verschillende cateraars wordt aangeboden.

Keltfest beleefde in 2017 haar 10e editie in de Hollandse Biesbosch en hoopt met de verhuizing naar de Groene Weelde bij Vijfhuizen in  gemeente Haarlemmermeer, dit Keltische festival naar nieuwe hoogtes te kunnen brengen.

Komende periode worden de plannen verder uitgewerkt voor het starten van de vergunningprocedures.

Datum: 26 en 27 mei 2018
Openingstijden:
26 mei: 10.00 – 22.00 uur
27 mei: 10.00 – 18.00 uur

Toegangsprijzen

Prijzen EarlyBird limited verkoop, zo lang de voorraad strekt
(uiterlijk tot en met 31-12-2017)

Kaartsoort Prijs
Passepartout volwassene incl. camping – 2 dagen toegang voor volwassene inclusief camping toegang  € 47,50
Passepartout kind incl. camping – 2 dagen toegang voor kind inclusief camping toegang  € 33,00
Passepartout volwassene – 2 dagen toegang voor volwassene (13 jaar en ouder)  € 22,50
Passepartout kind – 2 dagen toegang voor kind (4 t/m 12 jaar)  € 8,00
Dagkaart volwassene – 1 dag toegang voor volwassene (13 jaar en ouder)  € 13,00
Dagkaart kind – 1 dag toegang voor kind (4 t/m 12 jaar)  € 4,00

Prijzen presale verkoop 
(start vanaf uitverkopen van EarlyBird, of vanaf 1 januari 2018 t/m 17 mei 2018)

Kaartsoort Prijs
Passepartout volwassene incl. camping – 2 dagen toegang voor volwassene inclusief camping toegang  € 50,00
Passepartout kind incl. camping – 2 dagen toegang voor kind inclusief camping toegang  € 34,00
Passepartout volwassene – 2 dagen toegang voor volwassene (13 jaar en ouder)  € 25,00
Passepartout kind – 2 dagen toegang voor kind (4 t/m 12 jaar)  € 9,00
Dagkaart volwassene – 1 dag toegang voor volwassene (13 jaar en ouder)  € 14,00
Dagkaart kind – 1 dag toegang voor kind (4 t/m 12 jaar)  € 4,50

Prijzen deur verkoop
(vanaf 18 mei 2018)

Kaartsoort Prijs
Passepartout volwassene incl. camping – 2 dagen toegang voor volwassene inclusief camping toegang  € 53,00
Passepartout kind incl. camping – 2 dagen toegang voor kind inclusief camping toegang  € 35,00
Passepartout volwassene – 2 dagen toegang voor volwassene (13 jaar en ouder)  € 28,00
Passepartout kind – 2 dagen toegang voor kind (4 t/m 12 jaar)  € 10,00
Dagkaart volwassene – 1 dag toegang voor volwassene (13 jaar en ouder)  € 16,00
Dagkaart kind – 1 dag toegang voor kind (4 t/m 12 jaar)  € 5,00

Additionele producten

Kaartsoort Prijs
Parkeerkaart – NIET nodig voor camping gasten  € 5,00
10 festivalmunten  € 25,00
25 festivalmunten  € 62,50

LET OP: voor campinggasten is parkeren inclusief. De aanschaf van een parkeerkaart is dus niet nodig.
Kom je twee dagen naar Keltfest en verblijf je niet op de camping? Dan heb je twee parkeerkaarten nodig.

Houd u er rekening mee dat kaarten gekocht bij Primera duurder zijn door de extra administratieve kosten die door Primera per kaart in rekening worden gebracht. 
Paylogic rekent de volgende kosten over gekochte kaarten:

– administratie kosten
– bank kosten: afhankelijk van welke betaal methode u kiest
– eventuele bezorg kosten wanneer u de kaarten per post wilt ontvangen

Prijzen zijn inclusief BTW.Door tickets te kopen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Openbaar vervoer

De beste manier van reizen is natuurlijk met het openbaar vervoer! Je ontmoet nieuwe mensen, staat niet met je auto in de file voor de parkeerplaats en het is beter voor het milieu. Wij raden jullie aan om met het openbaar vervoer te komen.

We hebben voor jullie uitgezocht hoe je het makkelijkst op het terrein kan komen, veel plezier met je reis en tot op Keltfest!

Naar Keltfest met de trein

Om met de trein naar Keltfest te komen reis je naar NS-station Hoofddorp. Vanaf hier kun je overstappen op Connexxion bus 300 richting Haarlem.

Plan je reis naar NS-station Hoofddorp op www.9292.nl of www.ns.nl.

Naar Keltfest met de bus

De dichtstbijzijnde halte is Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

Om met de bus in Vijfhuizen te komen kun je het beste je reis plannen via www.9292.nl.

Let op! Mogelijk hebben de NS of de regionale busmaatschappijen werkzaamheden gepland op de spoorwegen of lijndiensten richting de evenementenlocatie. 

Hotels

Courtyard By Marriott Amsterdam Airport 

Bosweg 15
2131 LX Hoofddorp
website

Bastion Hotel Schiphol Hoofddorp

Adrianahoeve 8
2131 MN Hoofddorp
website

Hotel de Beurs

Kruisweg 1007
2131 CR Hoofddorp
website

Campings

Camping Vogelenzang

Adres

Recreatiegebied de Groene Weelde
Stelling 1
2141 SB Vijfhuizen

Accommodatie

Keltfest zal vanaf 2018 een eigen festival camping hebben. Meer informatie hierover volgt spoedig op onze website.

Met de auto

Kom je met de auto naar Keltfest? Het adres voor de navigatie is Stelling 1, 2141 SB Vijfhuizen. Je kunt parkeren op het Parkeerterrein Haarlemmermeer Expo.

Parkeren kost 5 euro per dag. Let op: campinggasten hebben geen parkeerticket nodig.

Check voor vertrek altijd van A naar beter op: vananaarbeter.nl