Muziek

Blokkenschema 2017

Plunder

Plunder is een Nederlandstalige pirate partyfolk band uit Leeuwarden. De band maakt dansbare liedjes over tergende liefde, lonkende lust en verlangen naar vrijheid en zorgt altijd voor leven in de brouwerij. Plunder bestaat uit een vijftal enthousiastelingen met authentieke instrumenten en de drang om muziek te maken. Met invloeden uit uiteenlopende stijlen als Ierse folk, balkan, country, ska en klezmer zet de groep een energiek en opzwepend eigen geluid neer. Met een optreden van dit bijeengeraapte zootje schorem wordt elke plek die het gezelschap aandoet gegarandeerd geplunderd!

Twibv

‘Twibv’ ontstond als een excuus voor een groep vrienden om samen muziek te maken, maar groeide al snel uit tot een volwaardige folkpop-band met eigen materiaal. Muziek maken en verhalen vertellen, dat is wat wij graag doen. Of deze verhalen nou afkomstig zijn uit literatuur, gedichten, de natuur, onze eigen ervaringen of onze fantasie maakt ons eigenlijk niks uit. We gebruiken hiervoor een enorme variëteit aan instrumenten (de teller staat bijna op 15!), verschillende talen en vooral veel humor, zelfs in de liedjes die eigenlijk over dood en verderf gaan. Met onder andere piano, ukelele, viool, fluit, cajon en zang vertellen we jullie een paar van onze favoriete verhalen.
In 2015 maakten we een kleine cd genaamd ‘Snippets’, en op dit moment zijn we druk bezig met het schrijven en opnemen van nieuwe nummers. Waar de letters in ‘Twibv’ voor staan? Dat is geheim. Maar we staan open voor jullie gekste suggesties…!

Twibv speelt op zaterdag op Keltfest.

Open Irish Trad Session

Open Irish Trad Session met The Fierce Mild Diddly!

Kom meespelen in de open Ierse sessie geleid door de Fierce Mild Diddly. Zing, speel, vertel een verhaal, doe wat je het beste kan en vergeet niet om ook gezellig te te mixen, muziek uit te wisselen en een drankje (of twee) te doen. In de Spiegeltent tussen de optredens door! Tot dan!

 

Keltfest Pubquiz

Heb je zin in een gezellige uitdaging? Doe dan mee aan onze pubquiz! In verschillende rondes testen wij je kennis over allerlei Keltische onderwerpen: van films en muziek tot bier en van Keltfest tot reizen. Natuurlijk zijn er ook toffe prijzen te winnen!

Meld je met jouw team bij de Pub en doe mee!

Zaterdag: 14.00 – 15.30 uur
Zondag: 12.30 – 14.00 uur

Keltisch bordspel: Fidchell

Wat is een pub zonder de mogelijkheid je vrienden uit te dagen tot een spelletje? Probeer eens een potje Fidchell! Dit eeuwenoude spel wordt beschreven in de vele Keltische legenden en zou uitgevonden zijn door de god Lugh. Vraag in de pub om de spelregels en stenen en probeer je vrienden te verslaan in een potje van dit magische spel!

Eten & drinken

Onder het genot van een van de drie heerlijke soorten tapbier of verfrissende cider waan je je in je favoriete pub. We hebben Murphys Red, Strongbow, Pimpelaer en Pimpelaer Gold (bier met een vleugje honing). Daarnaast kun je ook genieten van typisch pubfood, zoals uienringen en mozzarella sticks, welke je aan een van de gezellige pubtafeltjes kunt opeten. 

Kelten zonder Grenzen

Kelten zonder Grenzen is een band rondom de twee harpistes Lies en Coca. Zij spelen met losse en vaste gastmuzikanten, maar altijd vol levensvreugde en met een woeste passie voor muziek. Zij laten hun harpen zingen, van wild tot dromerig, geïnspireerd door West-Europese balfolkmuziek, mooi zonlicht en cappuccino met lekker veel schuim.

Saor Patrol

Saor Patrol – Schotland’s toonaangevende Middeleeuwse Rock Band (spreek uit ‘shore’, afkomstig van het Gaelische woord ‘Saorsa’, wat vrijheid betekent) komt uit Centraal Schotland en Fife, het eeuwenoude Keltische Schotse Koninkrijk. 

Diegenen die al bekend zijn met optredens van SAOR PATROL zullen nooit de ervaring van kracht vergeten waarmee zij hun publiek wegblazen. De energie die zij delen op het podium en met het publiek, hun enerverende pipe tunes en donderende drum ritmes zullen iedereen van elke gading enthousiasmeren.

Hun stijl werd in het begin gedefinieerd als ‘Tribal Rock’. Toen zij de elektrische gitaar toevoegden, zeiden sommigen dat het ‘Celtic Rock’ was. Toen zij het podium in Engeland deelden met Motorhead, bestempelde Lemmy hen als ‘The Motorhead of Folk’. Hun sound is inmiddels ontwikkeld in iets wat je ‘Scottish Medieval Rock’ zou kunnen noemen, een geluid dat je nooit zal loslaten! Het is origineel en helemaal eigen: Middeleeuwse Rock! Het laat iedereen versteld staan.

Hun verhaal is niet vergelijkbaar met die van enig andere band. Sommige van de bandleden waren onderdeel van epische blockbuster movies, zoals Gladiator, King Arthur, Robin Hood, The Eagle, Thor II en Macbeth, om maar wat te noemen. Deze jongens leven zeker een interessant leven.

Saor Patrol’s andere missie os om het Clan Clanranald Trust for Schotland en bijbehorende projecten te promoten. Loop langs bij hun kraam op Keltfest voor meer informatie over deze projecten en wat ze al bewerkstelligd hebben!

Soar Patrol speelt op zaterdag op Keltfest.

Kilkenny Knights

Killkenny Knights bestaat uit 8 muzikanten uit het prachtige hart van Duitsland. Deze jonge band maakt furore met hun Keltische Rock muziek. Gebruikmakend van traditionele instrumenten zoals de mandoline, accordion, tin whistle en doedelzakken, gemixt met met van snoeiharde elektrische gitaar lijnen en drums: een groot feest! Geïnspireerd door bekende Keltische folkbands hebben ze hun eigen muziekstijl gecreëerd:”duivelse dans muziek”. Een vurige show gegarandeerd! Je zult nummers horen over drinken en vuistgevechten, liefde en haat, mythes en legendes vanuit de hele wereld en al het andere wat nodig is om de boel op stelten te zetten – een goede sfeer van pub tot festival! Met vier mannelijke en één vrouwelijke stem, zorgen de Kilkenny Knights voor een kameleontische stage presence vol kracht en plezier. De muziek is het enige wat nodig is om een fantastische dag met je vrienden en wat biertjes te hebben. Vergeet je dagelijkse zorgen en hijs de zeilen voor een avontuur naar de groene eilanden! Slaìnte, of zoals ze in Duitsland zeggen: Prost! 

Prima Nocta

Prima Nocta behoort tot één van de betere muzikale acts van het moment, dankzij hun succesvolle combinatie van muzikaliteit, humor, kracht en charisma.

Een optreden van deze band is een niet te missen ervaring! Muzikaal brengen ze een originele set, vol energieke ritmes die de beste ingrediënten uit de Keltische folkmuziek, rock en metal vervlechten met middeleeuwse invloeden en zo is Prima Nocta z’n eigen muzikale genre gaan bepalen.

Podia voor hun shows zijn festivals, concertzalen en kastelen.

De zes gedreven muzikanten gaan elk optreden tot het uiterste en zorgen er samen met het publiek voor dat iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts kan keren.

Prima Nocta speelt op zondag op Keltfest.

Daddy-O

Altijd verrassend en een tikkie eigenwijs: een folkband met een zeer breed repertoire. Van Iers tot Amerikaans en alles wat je daar tussen kunt verwachten en niet verwacht.

De ‘good old boys’ van Daddy-O staan garant voor leeftijdloze muziek. No nonsense folk waarbij alles mag en niets moet. Maar liefst 14 instrumenten en 5 man zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt.

Daddy-O is een aanrader voor mensen die de sfeer van een local hang-out kunnen waarderen.

Ze zijn muziekgasten geweest op gerenommeerde festivals als Keltfest, Summertime Gennep, Music in the bush Leek, maar ook in veel kleinere locaties waar zij steeds weer worden terug gevraagd.

Bezetting:

Peter Anthony: bas, zang
Co Spinhoven: uilleann pipes, whistles, low flute, banjo, mandoline, dobro, gitaar
Marco Sengers: fiddle, bodhràn, zang
Jos Jongeling: gitaar, bluesharp, bouzouki, zang
Piet van Loo: percussie

LQR

Hoe klinkt een fles whisky als je er zes ras muzikanten op loslaat? Hoe smaakt rock ‘n’ roll als die diezelfde gasten hun passie voor Ierse folk, dampende americana en stevige rock mixen tot één swingende cocktail?

Het antwoord luidt LQR. Liquor dus. Het etiket vermeldt Folk Rock since 2007. Wie de kurk van de fles trekt proeft een unieke stijl boordevol DNA uit de complete muziekhistorie. Op ambachtelijke wijze, met een vette knipoog naar de erfenis van de folk giganten, vuurt LQR de songs op je af. Met whisky en talloze schuimende mirakels uit de wat lagere landen als inspiratiebron.

LQR brengt uptempo folk rock met een fijne scheut andere muziekmerken. Hun laatste album prijkte in bijna elk Best Album Of 2016 lijstje en ze bestaan 10 jaar dit jaar! Dus hef het glas in de lucht. Tijd voor een feestje!

Rapalje

Tweeduizend jaar geleden werden de Kelten verdreven van het vasteland van Europa.
Alle Kelten? Nee, een band bleef dapper weerstand bieden aan de toestroom van nieuwerwetse pop en rock en vond zo zijn eigen plek in de wereld van de moderne muziek.

Gewapend met niets dan hun instrumenten en hun stemmen, trekt Rapalje nu op strooptocht langs clubs en zalen zover het oor reikt, op zoek naar slachtoffers om mee te voeren op een muzikale reis door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen.
Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal geven je de perfecte mogelijkheid om je eens even niet druk te maken over het dagelijks leven.

Dames en heren, laten we dansen…