Hill stage

Kelten zonder Grenzen

Kelten zonder Grenzen is een band rondom de twee harpistes Lies en Coca. Zij spelen met losse en vaste gastmuzikanten, maar altijd vol levensvreugde en met een woeste passie voor muziek. Zij laten hun harpen zingen, van wild tot dromerig, geïnspireerd door West-Europese balfolkmuziek, mooi zonlicht en cappuccino met lekker veel schuim.

Saor Patrol

Saor Patrol – Schotland’s toonaangevende Middeleeuwse Rock Band (spreek uit ‘shore’, afkomstig van het Gaelische woord ‘Saorsa’, wat vrijheid betekent) komt uit Centraal Schotland en Fife, het eeuwenoude Keltische Schotse Koninkrijk. 

Diegenen die al bekend zijn met optredens van SAOR PATROL zullen nooit de ervaring van kracht vergeten waarmee zij hun publiek wegblazen. De energie die zij delen op het podium en met het publiek, hun enerverende pipe tunes en donderende drum ritmes zullen iedereen van elke gading enthousiasmeren.

Hun stijl werd in het begin gedefinieerd als ‘Tribal Rock’. Toen zij de elektrische gitaar toevoegden, zeiden sommigen dat het ‘Celtic Rock’ was. Toen zij het podium in Engeland deelden met Motorhead, bestempelde Lemmy hen als ‘The Motorhead of Folk’. Hun sound is inmiddels ontwikkeld in iets wat je ‘Scottish Medieval Rock’ zou kunnen noemen, een geluid dat je nooit zal loslaten! Het is origineel en helemaal eigen: Middeleeuwse Rock! Het laat iedereen versteld staan.

Hun verhaal is niet vergelijkbaar met die van enig andere band. Sommige van de bandleden waren onderdeel van epische blockbuster movies, zoals Gladiator, King Arthur, Robin Hood, The Eagle, Thor II en Macbeth, om maar wat te noemen. Deze jongens leven zeker een interessant leven.

Saor Patrol’s andere missie os om het Clan Clanranald Trust for Schotland en bijbehorende projecten te promoten. Loop langs bij hun kraam op Keltfest voor meer informatie over deze projecten en wat ze al bewerkstelligd hebben!

Soar Patrol speelt op zaterdag op Keltfest.

Kilkenny Knights

Killkenny Knights bestaat uit 8 muzikanten uit het prachtige hart van Duitsland. Deze jonge band maakt furore met hun Keltische Rock muziek. Gebruikmakend van traditionele instrumenten zoals de mandoline, accordion, tin whistle en doedelzakken, gemixt met met van snoeiharde elektrische gitaar lijnen en drums: een groot feest! Geïnspireerd door bekende Keltische folkbands hebben ze hun eigen muziekstijl gecreëerd:”duivelse dans muziek”. Een vurige show gegarandeerd! Je zult nummers horen over drinken en vuistgevechten, liefde en haat, mythes en legendes vanuit de hele wereld en al het andere wat nodig is om de boel op stelten te zetten – een goede sfeer van pub tot festival! Met vier mannelijke en één vrouwelijke stem, zorgen de Kilkenny Knights voor een kameleontische stage presence vol kracht en plezier. De muziek is het enige wat nodig is om een fantastische dag met je vrienden en wat biertjes te hebben. Vergeet je dagelijkse zorgen en hijs de zeilen voor een avontuur naar de groene eilanden! Slaìnte, of zoals ze in Duitsland zeggen: Prost! 

Prima Nocta

Prima Nocta behoort tot één van de betere muzikale acts van het moment, dankzij hun succesvolle combinatie van muzikaliteit, humor, kracht en charisma.

Een optreden van deze band is een niet te missen ervaring! Muzikaal brengen ze een originele set, vol energieke ritmes die de beste ingrediënten uit de Keltische folkmuziek, rock en metal vervlechten met middeleeuwse invloeden en zo is Prima Nocta z’n eigen muzikale genre gaan bepalen.

Podia voor hun shows zijn festivals, concertzalen en kastelen.

De zes gedreven muzikanten gaan elk optreden tot het uiterste en zorgen er samen met het publiek voor dat iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts kan keren.

Prima Nocta speelt op zondag op Keltfest.

Daddy-O

Altijd verrassend en een tikkie eigenwijs: een folkband met een zeer breed repertoire. Van Iers tot Amerikaans en alles wat je daar tussen kunt verwachten en niet verwacht.

De ‘good old boys’ van Daddy-O staan garant voor leeftijdloze muziek. No nonsense folk waarbij alles mag en niets moet. Maar liefst 14 instrumenten en 5 man zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt.

Daddy-O is een aanrader voor mensen die de sfeer van een local hang-out kunnen waarderen.

Ze zijn muziekgasten geweest op gerenommeerde festivals als Keltfest, Summertime Gennep, Music in the bush Leek, maar ook in veel kleinere locaties waar zij steeds weer worden terug gevraagd.

Bezetting:

Peter Anthony: bas, zang
Co Spinhoven: uilleann pipes, whistles, low flute, banjo, mandoline, dobro, gitaar
Marco Sengers: fiddle, bodhràn, zang
Jos Jongeling: gitaar, bluesharp, bouzouki, zang
Piet van Loo: percussie

Rapalje

Tweeduizend jaar geleden werden de Kelten verdreven van het vasteland van Europa.
Alle Kelten? Nee, een band bleef dapper weerstand bieden aan de toestroom van nieuwerwetse pop en rock en vond zo zijn eigen plek in de wereld van de moderne muziek.

Gewapend met niets dan hun instrumenten en hun stemmen, trekt Rapalje nu op strooptocht langs clubs en zalen zover het oor reikt, op zoek naar slachtoffers om mee te voeren op een muzikale reis door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen.
Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal geven je de perfecte mogelijkheid om je eens even niet druk te maken over het dagelijks leven.

Dames en heren, laten we dansen…