Oak stage

Plunder

Plunder is een Nederlandstalige pirate partyfolk band uit Leeuwarden. De band maakt dansbare liedjes over tergende liefde, lonkende lust en verlangen naar vrijheid en zorgt altijd voor leven in de brouwerij. Plunder bestaat uit een vijftal enthousiastelingen met authentieke instrumenten en de drang om muziek te maken. Met invloeden uit uiteenlopende stijlen als Ierse folk, balkan, country, ska en klezmer zet de groep een energiek en opzwepend eigen geluid neer. Met een optreden van dit bijeengeraapte zootje schorem wordt elke plek die het gezelschap aandoet gegarandeerd geplunderd!

Twibv

‘Twibv’ ontstond als een excuus voor een groep vrienden om samen muziek te maken, maar groeide al snel uit tot een volwaardige folkpop-band met eigen materiaal. Muziek maken en verhalen vertellen, dat is wat wij graag doen. Of deze verhalen nou afkomstig zijn uit literatuur, gedichten, de natuur, onze eigen ervaringen of onze fantasie maakt ons eigenlijk niks uit. We gebruiken hiervoor een enorme variëteit aan instrumenten (de teller staat bijna op 15!), verschillende talen en vooral veel humor, zelfs in de liedjes die eigenlijk over dood en verderf gaan. Met onder andere piano, ukelele, viool, fluit, cajon en zang vertellen we jullie een paar van onze favoriete verhalen.
In 2015 maakten we een kleine cd genaamd ‘Snippets’, en op dit moment zijn we druk bezig met het schrijven en opnemen van nieuwe nummers. Waar de letters in ‘Twibv’ voor staan? Dat is geheim. Maar we staan open voor jullie gekste suggesties…!

Twibv speelt op zaterdag op Keltfest.

Kilkenny Knights

Killkenny Knights bestaat uit 8 muzikanten uit het prachtige hart van Duitsland. Deze jonge band maakt furore met hun Keltische Rock muziek. Gebruikmakend van traditionele instrumenten zoals de mandoline, accordion, tin whistle en doedelzakken, gemixt met met van snoeiharde elektrische gitaar lijnen en drums: een groot feest! Geïnspireerd door bekende Keltische folkbands hebben ze hun eigen muziekstijl gecreëerd:”duivelse dans muziek”. Een vurige show gegarandeerd! Je zult nummers horen over drinken en vuistgevechten, liefde en haat, mythes en legendes vanuit de hele wereld en al het andere wat nodig is om de boel op stelten te zetten – een goede sfeer van pub tot festival! Met vier mannelijke en één vrouwelijke stem, zorgen de Kilkenny Knights voor een kameleontische stage presence vol kracht en plezier. De muziek is het enige wat nodig is om een fantastische dag met je vrienden en wat biertjes te hebben. Vergeet je dagelijkse zorgen en hijs de zeilen voor een avontuur naar de groene eilanden! Slaìnte, of zoals ze in Duitsland zeggen: Prost! 

Daddy-O

Altijd verrassend en een tikkie eigenwijs: een folkband met een zeer breed repertoire. Van Iers tot Amerikaans en alles wat je daar tussen kunt verwachten en niet verwacht.

De ‘good old boys’ van Daddy-O staan garant voor leeftijdloze muziek. No nonsense folk waarbij alles mag en niets moet. Maar liefst 14 instrumenten en 5 man zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt.

Daddy-O is een aanrader voor mensen die de sfeer van een local hang-out kunnen waarderen.

Ze zijn muziekgasten geweest op gerenommeerde festivals als Keltfest, Summertime Gennep, Music in the bush Leek, maar ook in veel kleinere locaties waar zij steeds weer worden terug gevraagd.

Bezetting:

Peter Anthony: bas, zang
Co Spinhoven: uilleann pipes, whistles, low flute, banjo, mandoline, dobro, gitaar
Marco Sengers: fiddle, bodhràn, zang
Jos Jongeling: gitaar, bluesharp, bouzouki, zang
Piet van Loo: percussie

LQR

Hoe klinkt een fles whisky als je er zes ras muzikanten op loslaat? Hoe smaakt rock ‘n’ roll als die diezelfde gasten hun passie voor Ierse folk, dampende americana en stevige rock mixen tot één swingende cocktail?

Het antwoord luidt LQR. Liquor dus. Het etiket vermeldt Folk Rock since 2007. Wie de kurk van de fles trekt proeft een unieke stijl boordevol DNA uit de complete muziekhistorie. Op ambachtelijke wijze, met een vette knipoog naar de erfenis van de folk giganten, vuurt LQR de songs op je af. Met whisky en talloze schuimende mirakels uit de wat lagere landen als inspiratiebron.

LQR brengt uptempo folk rock met een fijne scheut andere muziekmerken. Hun laatste album prijkte in bijna elk Best Album Of 2016 lijstje en ze bestaan 10 jaar dit jaar! Dus hef het glas in de lucht. Tijd voor een feestje!