Bekijk de line-up

Doedelzak Competities

Ervaar het Schotland gevoel tijdens de Doedelzak Competities

Natuurlijk mogen doedelzakken niet ontbreken op Keltfest. In navolging van de bakermat van de doedelzakband, The Highlands of Scotland, zullen bands uit Nederland en Belgiƫ in verschillende onderdelen met elkaar strijden om zich een jaar lang Continental Pipe Band Champions te mogen noemen.

Afhankelijk van het onderdeel waarin de bands meedoen zullen zij een aantal muziekstukken ten gehore brengen die op een vooraf gedefinieerde lijst vanuit Schotland zijn aangegeven. Of dat zij zelf een selectie kunnen maken uit vele bekende en onbekende stukken.

Deze onderdelen zullen door officiƫle juryleden worden gejureerd die hiervoor speciaal uit Schotland worden overgevlogen. De bands worden beoordeeld op hun muzikaliteit voor de doedelzakspelers, maar ook de drummers worden apart beoordeeld. Deze uitslagen samen bepalen waar de bands in de uiteindelijke uitslagen terecht komen.

Voor elke liefhebber van bijvoorbeeld de Edinburgh Military Tattoo of taptoes in het algemeen, is dit een absolute must die je niet mag missen.

23 mei 2020

Website

Bekijk ook