Bekijk de line-up

Frjemd Folk

Keltische Folk met Zang in de hoofdrol

Frjemd Folk is een zanggroep van tien enthousiaste mannen en drie vrouwen die zich toelegt op Keltische Folkmuziek. Op initiatief van Bram van der Weg en Hinke Jelsma, die ook een deel van de muzikale begeleiding verzorgt, is de groep in 2007 ontstaan. In tegenstelling tot vele andere groepen in dit genre, ligt de nadruk bij ons op de zang.

Denk hierbij aan vocale, meerstemmige muziek, met als vaste muzikanten Anne J. Wagenaar op gitaar, Marleen Van der Lei op viool, Janet Hardorff op gitaar en mandoline en Hinke Jelsma die bas, accordeon en concertina speelt.

Frjemd Folk heeft bewezen om op niveau, boeiende Keltische Songs te kunnen presenteren. We gaan voor zowel de optredens in kleine(re) locaties als op Keltische of Ierse festivals. In 2014 werden enkele succesvolle optredens verzorgd in de Ierse hoofdstad Dublin en in 2016 trad de groep diverse keren op in pubs in de Ierse steden Westport en Clifden. In 2018 werd een reis naar Schotland gemaakt met optredens in Inverness en Pitlochry.

In de zomers van 2017 en 2019 heeft Frjemd Folk festivalervaring opgedaan en komende Keltfest vindt je ze op zondag op verschillende plekken op het terrein.

24 mei 2020

Bekijk ook